• Zápis do materskej školy

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Dubník Vám oznamuje, že zápis do MŠ sa uskutoční dňa 4. Mája ( štvrtok) v čase od 9:00 do 15:00 v priestoroch materskej školy.  Poprosíme priniesť prefotený rodný list dieťaťa a OP zákonného zástupcu. Tešíme sa na Vás a Vaše ratolesti..:)


            Na predprimárne vzdelávanie v MŠ sa prijímajú deti podľa § 59 a 59a zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon).

            Do MŠ sa prednostne prijíma dieťa:
            -  ktoré dovŕšilo piaty rok veku a  plnenie predprimárneho vzdelávania je preň povinné,
            -  ktoré dovŕšilo šiesty rok veku a ktorému bol odložený začiatok plnenia povinnej školskej dochádzky.
            Výnimočne možno do materskej školy prijať aj dieťa od dvoch rokov veku, ak sú vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné potrebné podmienky (predovšetkým kapacitné podmienky).

            Dieťa sa do MŠ prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu. Zákonný zástupca spolu s písomnou žiadosťou o prijatie dieťaťa do materskej školy (ďalej len „žiadosť“) predkladá aj potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní (ďalej len „potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa“).

            Toto potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa nie je potvrdením o akútnom zdravotnom stave dieťaťa, ale je potvrdením toho, že dieťa netrpí žiadnou takou chorobou, ktorej prejavy alebo dôsledky by mohli negatívne vplývať na jeho pobyt v materskej škole alebo ohrozovať, či obmedzovať výchovu a vzdelávanie jeho samotného alebo ostatných detí, ktoré sa na predprimárnom vzdelávaní v MŠ zúčastňujú.

            Ak sa do materskej školy prijíma dieťa, ktoré má zariadením výchovného poradenstva a prevencie identifikované špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby (ďalej len „ŠVVP“), zákonný zástupca musí okrem žiadosti o prijatie dieťaťa a potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa predložiť aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencieak ide o dieťa so zmyslovým a telesným postihnutím, aj vyjadrenie príslušného odborného lekáraOkrem toho je potrebné odporúčanie všeobecného lekára, či odporúča prijatie takéhoto dieťaťa.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Dubník Vám oznamuje, že zápis do 1. ročníka sa uskutoční dňa 4. apríla 2023 (v utorok) v čase od 9.00 do 16.00

            v priestoroch základnej školy. Prosíme o elektronické vyplnenie priloženej prihlášky. K elektronickej prihláške môžete pripojiť rodný list dieťaťa ako prílohu v obrázkovom formáte alebo v pdf. !!! Údaje žiadame vypisovať správne aj s diakritikou (mäkčene, dĺžne a pod.) !!! V prípade, že nemáte možnosť prihlášku vyplniť, vyrieši sa jej vyplnenie priamo na zápise. Rodičia si so sebou prinesú rodný list dieťaťa (ak tento neuviedli ako prílohu v elektronicekj prihláške) a občiansky preukaz.

          • Vtáčie búdky a krmítka

          • Starostliví žiaci 3. a 4. ročníka pod vedení pani učiteľky Vajdovej umiestnili v areáli školy vtáčie krmítka a búdky. Žiaci sa naučili, ako s mierou v zime prikrmovať zvieratká.

          • Fotografovanie žiakov - oznam pre rodičov

          • Dňa 2.3.2023 sa v ZŠ s MŠ Dubník uskutoční fotografovanie žiakov. Čo sa týka ceny, komplet (6 fotografií) je za 16 eur. Cena samostatných fotiek sa pohybuje od 2 - 7 eur. Súrodenec má komplet za 8 eur.

            Prosíme rodičov, aby deti usmernili, či majú záujem o fotgrafie. 

          • Chrípkové prázdniny

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Dubník oznamuje rodičom a zákonným zástupcom detí a žiakov, že na základe rozhodnutia RÚVZ Nové Zámky sú v dňoch od 07.02.2023 do 10.02.2023 sú z dôvodu vysokej chorobnosti vyhlásené pre žiakov základnej školy CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY. Žiaci sa do školy vrátia 13.02.2023, t.j. v pondelok.

          • Súťaž Drahý Pablo Picasso

          • Šikovní výtvarníci Denis Garai a Lilla Ivanega z 3.ročníka a Denis Brlai z 5.ročníka pod vedením pani učiteľky Rozsnyóovej vytvorili krásne diela inšpirované slávnym maliarom Pablom Picassom. Zaslúžili si od nás malú pozornosť.

          • OZNAM

          • Milí rodičia, riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Dubníku Vám oznamuje, že zajtra (21.12.2022) bude vyučovanie prebiehať podľa rozvrhu. Žiaci končia piatou vyučovacou hodinou (6ta hodina sa neuskutoční z organizačných príčin). ŠKD nebude ani zajtra (21.12.) a ani vo štvrtok (22.12.). Vianočné prázdniny sa začínajú v piatok 23. decembra 2022. Vyučovanie sa opäť obnoví v pondelok 9. januára 2023.

          • Chrípkové prázdniny

          • Riaditeľstvo ZŠ Dubník Vám oznamuje, že na základe rozhodnutia RÚVZ Nové Zámky sú z dôvodu vysokej chorobnosti vyhlásené pre žiakov základnej školy CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY v trvaní od 14.12.2022 do 20.12.2022. Vyučovanie sa obnoví dňa 21.12.2022 (v stredu). 

          • Krabice plné lásky

          • Chceme sa z úprimného srdca poďakovať žiakom 1.,2.,3. a 8. ročníka a zamestnancom školy, že prispeli na zbierku KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK? Triedni učitelia vyzvali svojich žiakov a spolu plnili krabice drobnosťami, ktoré urobia radosť babičkám a deduškom v zariadení SYMPATHY n. o. v Jasovej. Krásne zabalené ich uložili pod vianočný stromček. Aj takýmto spôsobom učíme deti byť dobroprajnými.

            Organizátorka aktivity Mgr. Andrea Kováčová

          • Mikuláš v škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš v škole.

            Po rokoch s protipandemickými opatreniami sa pomaly vraciame k tradíciám v škole. Aj tento rok nás navštívil Mikuláš so svojimi pomocníkmi a priniesol deťom okrem parádneho programu aj mikulášske balíčky.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Aj tento rok sa organizuje dobrovoľná zbierka, v rámci akcie "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok." Ak máte záujem zapojiť sa, pripravte pre neznámeho starkého /starkú malú krabičku podľa nasledovných inštrukcií v uverejnenom letáčiku. Kedže do krabičky by sme mali vložiť aj kúsok svojej lásky, okrem uvedených vecí sa starký potešia aj peknému sprievodnému listu či obrázku. Ak ste sa rozhodli zapojiť sa, krabice prosím odovzdať do pondelka u p.uč. Kováčovej. Ak sa chcete dozvedieť bližšie info, klik na linky: https://www.kolkolasky.sk/ https://www.kolkolasky.sk/pokyny/

          • Burza informácií v Nových Zámkoch

          • Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Nové Zámky zorganizoval Burzu informácií, na ktorej sa zúčastnili žiaci 8. a 9. ročníka. Získali tak dôležité informácie o stredných školách v okrese, najmä informácie o študijných odboroch, ktoré vyučujú resp. pripravujú sa vyučovať v novom školskom roku. Stredné školy poukázali aj na prepojenie týchto odborov priamo na prax.